lunes, 29 de abril de 2013

La Revolució en primera persona

Capçalera email

Mollet amb Cuba organitza la xerrada-col·loqui “La Revolución Cubana en primera persona”el proper dissabte 4 de maig a les 18.00h en el Centre Cultural La Marineta (Pça de l’Esglèsia núm. 7 Mollet del Vallès). El ponent de l’acte és el Sr. Pedro Trigo López, membre del Moviment 26 de Julio i assaltant junt amb Fidel Castro del Cuartel Moncada.

Per la nostra entitat és tot un honor i un orgull poder comptar amb la presència d’una personalitat d’aquesta alçada en un dels nostres actes.

El nostre estimat i entranyable Pedro Trigo és un d’aquells revolucionaris com Fidel, Raúl, el Che i tants d’altres que amb les armes a la mà i la seva valentia van poder arrancar a Cuba de les mans de l’imperialisme nord-americà i el seu lacai, Fulgencio Batista i la seva terrible dictadura per fer possible la Revolució Cubana, un exemple pels processos actuals a l’Amèrica Llatina i referent per a tota la Humanitat.

La seva llar va ser un punt de trobada pel Movimiento 26 de Julio en els preparatius previs a l’Assalt del Cuartel Moncada l’any 1953, primer aixecament insurreccional contra la dictadura batistiana on cau mort el seu germà, Julio Trigo, màrtir de la Revolució. En l’anomenat assalt, Pedro Trigo participa en la seva preparació i execució, essent detingut varies vegades per la policia batistiana.

Durant els anys posteriors viu en la clandestinitat i un cop fracassat l’Assalt al Cuartel Moncada, es refugia a Galicia, terra d’orígen dels seus pares podent tornar a Cuba un cop triomfa la Revolució.

En l’Estat Cubà ha tingut diverses tasques com Vicedirector de Relacions Internacionals del Ministerio de la Mineria, Director de Relacions internacionals del Instituto de Aeronáutica civil de Cuba, membre del Cuerpo Diplómatico exercint de Secretari de l’Ambaixada a Praga, Primer Secretari de l’Ambaixada a Espanya i Cònsul General de la República de Cuba a Bulgaria.

Ha rebut les més significatives condecoracions de l’Estat Cubà.

Actualment, és membre de OSPAAAL (Organización de Solidaridad de los Pueblos de Asia, África y América Latina).

Us esperem en un acte que promet ser molt interessant i emotiu.
cartell cine


Mollet amb Cuba

Si voleu contactar amb nosaltres ho podeu fer al compte de e-mail: molletambcuba@gmail.com o a la web molletambcuba.bloc.cat on trobareu més informació de les activitats que desenvolupem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...