miércoles, 4 de junio de 2014

DECLARACIÓN DE LA PLATAFORMA DEFENSEM CUBA DE CATALUNYA




Defensem Cuba, plataforma unitaria y plural de la solidaridad con Cuba en Cataluña,  se constituyó en 1991 y  están adheridas en la actualidad 108 organizaciones y entidades.

Defensem Cuba está comprometida en la denuncia de  la injusticia que sufren Los Cinco y sus familiares, hasta que todos estén de regreso a su Patria.

Los Cinco son personas de altísima dignidad y humanidad que han evitado el terrorismo dirigido desde las organizaciones terroristas de Miami hacia Cuba, sin ejercer ningún acto de violencia ni  portar armas, han arriesgado sus vidas por su pueblo,y  por eso son valorados como héroes.

Nunca cometieron espionaje, ni conspiraron, ni atentaron contra la seguridad nacional de Estados Unidos, como la misma Corte de Apelaciones reconoció.

Amnistia Internacional presentó un informe en la Comisión Internacional de Investigación de Londres, en el que ha acusado al gobierno de Estados Unidos de manipular el caso de Los Cinco haciendo imposible un juicio justo.

El derecho a ser juzgado justamente es un principio fundamental del derecho internacional, es una garantía recogida en el artículo 12 de la Declaración Universal de los Derechos Humanos.

Amnistia Internacional califica de “injusticia manifiesta” las dos cadenas perpetuas de uno de Los Cinco, Gerardo Hernández.

El caso de Los Cinco es claramente un juicio político, y los Cinco son presos políticos y rehenes  del gobierno de Estados Unidos.

.Estamos convencidos de que la solidaridad internacional, ese jurado de millones como Gerardo ha dicho, que cada día crece más, tiene que hacer reflexionar  al presidente Barack Obama a acabar con esta enorme injusticia.

Nos  adherimos y manifestamos  nuestro apoyo  a la Tercera Jornada de denuncia y solidaridad con Los Cinco,  que se va a celebrar en Washington “5 días por Los 5 Cubanos” del 4 al 11 de junio de 2014, la cual va a reunir personalidades de todos los ámbitos, juristas, Organismos de Derechos Humanos y Parlamentarios de América Latina y Europa.

Señor Presidente  Obama, le otorgaron el Premio Nobel de la Paz, aplique el significado de ese Premio, y haga un gesto por la paz,  libere a los tres cubanos, que aún  permanecen en prisión, de Los Cinco.

JUSTICIA PARA LOS CINCO, YA,
BASTA DE AGRESIONES E INJERENCIAS POR PARTE DE EEUU.

Barcelona,  26  de abril  de 2014

Texto en Catalán.


DECLARACIÓ DE LA PLATAFORMA DEFENSEM CUBA DE CATALUNYA

Defensem Cuba , plataforma unitària i plural de la solidaritat amb Cuba a Catalunya , es va constituir el 1991 i estan adherides en l'actualitat 108 organitzacions i entitats .

Defensem Cuba està compromesa en la denúncia de la injustícia que pateixen Els Cinc i els seus familiars , fins que tots estiguin de tornada a la seva Pàtria .

Els Cinc són persones d'altíssima dignitat i humanitat que han evitat el terrorisme dirigit des de les organitzacions terroristes de Miami cap a Cuba , sense exercir cap acte de violència ni portar armes, han arriscat les seves vides pel seu poble, i per això són valorats com a herois .

Mai van cometre espionatge, ni conspirar, ni atemptar contra la seguretat nacional dels Estats Units, com la mateixa Cort d' Apel·lacions va reconèixer .

Amnistia Internacional va presentar un informe a la Comissió Internacional d'Investigació de Londres, en què ha acusat el govern d'Estats Units de manipular el cas dels Cinc fent impossible un judici just .

El dret a ser jutjat justament és un principi fonamental del dret internacional, és una garantia recollida a l'article 12 de la Declaració Universal dels Drets Humans .

Amnistia Internacional qualifica “d'injustícia manifesta" les dues cadenes perpètues d'un dels Cinc , Gerardo Hernández .

El cas dels Cinc és clarament un judici polític, i els Cinc són presos polítics i ostatges del govern dels Estats Units .

Estem convençuts que la solidaritat internacional, aquest jurat de milions com Gerardo ha dit, que cada dia creix més, ha de fer reflexionar el president Barack Obama a acabar amb aquesta enorme injustícia .

Ens adherim i manifestem el nostre suport a la Tercera Jornada de denúncia i solidaritat amb Els Cinc, que es celebrarà a Washington " 5 dies per Els 5 Cubans " del 4 al 11 de juny de 2014, la qual reunirà personalitats de tots els àmbits, juristes, organismes de Drets Humans i Parlamentaris d'Amèrica Llatina i Europa i d'altres.

Senyor President Obama, li van atorgar el Premi Nobel de la Pau, apliqui el significat d'aquest Premi, i faci un gest per la pau, alliberi els tres cubans dels Cinc, que encara romanen a la presó.

JUSTÍCIA PER ALS CINC , JA  !!
PROU AGRESSIONS I INGERÈNCIES PER PART DELS EUA .

Barcelona, ​​26 abril 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...